Home
Expositie
Kennis & AVG
KLH Blonk Keramiek
Werk in stock-album-
Contact / Links
Locatie

Expositie lente kriebels met diverse kunstenaars

 

Jan Sierhuis titel: Gitana 

KUNST&VORM toont de komende maand werk van diverse kunstenaars in een groeps expositie. Merendeel werken op papier van o.a. Klaas Gubbels, Cees van Bohemen, Jan Schoonhoven, Joris Geurts etc.

 

Cees van Bohemen titel: circusgasten  

 

 

Atelier Klaashenk Blonk keramiek en beelden van steen.

In aanloop naar een expositie van nieuw werk met het thema Wandverschijnsel.  

Een reis

naar het onbekende vanuit het onderbewuste, dat maakt mijn werk onvoorspelbaar en intrigerend. Zo ondergraaf ik daarmee bewust de natuurlijke neiging van de mens om zich bij het analyseren van mijn werk te baseren op vaste uitgangspunten die het oog waarneemt en de hersens benoemen. Het voorspelbare of onherkenbare, geeft verwarring, is niet goed te bevatten. Daarom zoekt men naar een reden achter de waarneming, of naar aanknopingspunten het te herleiden. Hoe beïnvloed fictie de realiteit. De reactie van de beschouwer op het werk is voor mij een belangrijk proces, geeft informatie over de invloed op mensen van buitenaf, formaliteiten als narratieve verwachtingspatronen. Is een object wel intrinsiek aan het object. Kan het voorkomen dat het initiatief neemt en de situatie om zich heen beïnvloed ? 

                        

        

Klaashenk Blonk beeld Razende bol (steen 35 cm)

                                                                                  

Klaashenk volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in zijn geboorteplaats Rotterdam. Naast zijn werk als autonoom kunstenaar was hij als docent verbonden aan de Vrije Academie in Rotterdam. In dienst van de Gemeente Papendrecht gaf hij vorm aan de Regionale Kunstuitleen. Was verbonden als docent aan de Stichting ToBe in Dordrecht. Is werkend lid van Teekengenootschap Pictura te Dordrecht. Exposeerde in binnen-en buitenland. Zijn werk is opgenomen in landelijke kunstenaars bestanden.